Tonight Show "Are You Smarter than a 5th Grader?" with Pitbull and Jeff Foxworthy



Pop Quiz! Are You Smarter Than A Heart Attack?

image
Illustration by Paul Oakley
Test your heart smarts

You take fish oil, avoid eggs, and monitor your BMIall proven heart-healthy habits, yes? Not so much. With advice shifting like the wind, more than half of Americans are now misguided about what's right for their tickers, says a new Cleveland Clinic survey. The first three steps to learning how to cut your risk: Uncap your pen, cook up an egg (in olive oil please!), and tackle the questions here.

More from Prevention:30 Days To A Healthier Heart

Advertisement - Continue Reading Below
image
1. The latest on sodium: You should limit it to 2,300 mg (about 1 tsp of salt) a day. Rank these from most to least sodium.

1 cup soft-serve vanilla frozen yogurt
1 tablespoon barbecue sauce
½ cup cottage cheese
1 bag low-sodium microwave popcorn
8-ounce frozen margarita with a salted rim
1 slice of wheat bread

Answer: 1. frozen margarita (1,360 mg); 2. low-sodium popcorn (490); 3. cottage cheese (410); 4. barbecue sauce (175); 5. bread (151); 6. frozen yogurt (125)

Advertisement - Continue Reading Below
image
2. Fact or fiction? Taking vitamin E is good for your heart.
Advertisement - Continue Reading Below
image
3. Fact or fiction? Once you have heart disease, exercise can help you stay healthy.

Answer: Fact. If you had a dollar for every time you've been told about the virtues of 150 weekly minutes of exercise, you'd be reading this on a yacht somewhere in the South Pacific. Less well-known: For people with heart disease, moderate-intensity workouts (as in less yoga, more spin) can drop your risk of death by half.

Advertisement - Continue Reading Below
image
Illustration by Paul Oakley
4. Which woman is more likely to get heart disease?

Answer:Trick question! It's not apple versus pear anymore. Recent studies show that people with lots of visceral fat—the kind that surrounds your organs, promoting inflammation—are much more likely to develop heart disease than those with subcutaneous fat, which is stored just beneath the skin and does far less subversive things (like pad your butt). You can't tell who has what just by looking. Like most undesirable things, visceral fat increases as we age—but can be kept in check with diet and exercise.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
image
5. Which of the following risk factors did scientists just lobby the American Heart Association to add as the 5th horseman of the heart disease apocalypse? (joining obesity, smoking, high blood pressure, and diabetes)?

a.Arrhythmia
b.Depression
c. A diet high in saturated fat

Answer: b. One large recent study found that moderate to severe depression increases the risk of heart failure by 40%.

Advertisement - Continue Reading Below
image
6. Fact or fiction? Taking a daily fish oil supplement will ward off heart problems.

Answer: Fiction. It can reduce triglyceridesfats that can harden arteriesbut that's only a small part of heart health. Plus, in order to affect triglycerides, you'd have to take 4 g dailyenough to make you smell like a fish market in summer (no joke). Better: Eat 3.5 ounces of fatty fish twice a week.

More from Prevention:10 No-Fail Fish Dishes 

Advertisement - Continue Reading Below
image
Illustration by Paul Oakley
7. You're so pissed. Which way of handling rage is healthier for your heart?

Answer: Neither. Letting it rip raises your risk of a heart attack or stroke in the 2 hours that follow, research suggests. Other studies show that suppressing anger can have bad effects on cardio health. Your heart, like your spouse, prefers mature conduct: Managing anger with a time-out is heart-healthiest, says Charles Raison, professor of psychiatry at the University of Arizona. Remove yourself from the situation or do 10 seconds of deep breathing to offset the adrenaline surge before sharing negative feelings.

Advertisement - Continue Reading Below
image
8. Which of the following is not a sign of heart disease?

a.Pain in your abdomen
b.Numbness in your fingertips
c.Jaw pain
d.Back and neck pain
e. Fatigue and difficulty sleeping

Answer: b.
Tired all the time? Here's how to know if it's something more than sleep deprivation: "The fatigue and trouble sleeping that stem from heart disease come on abruptly, unlike with other causes," says Richard Krasuski, a staff cardiologist at Cleveland Clinic. Nip it in the bud with these 20 Ways To Sleep Better Every Night.

Advertisement - Continue Reading Below
image
9. Useless cookout trivia: Pair each summer food with its heart-healthy ingredient.

a.Watermelon
b.Corn on the cob
c.Blueberries, blackberries
d.Avocado
e.Yellow squash
Resveratrol
Lycopene
Fiber
Monounsaturated fats
Potassium

Answers:
a. Lycopene. Summer's signature melon is great for your arteries, thanks to its high level of this antioxidant.
b. Fiber. Tell the carbophobes: A large ear has about 4 g of fiber, key to keeping LDL levels in check.
c. Resveratrol. Dark berries are packed with this cardio-friendly antioxidant.
d. Monounsaturated fats. These good fats can minimize cholesterol and blood clots,

e. Potassium. Yellow squash is loaded with this crucial blood-pressure-controlling mineral.

More from Prevention:The 25 Best Foods For Your Heart

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
image
10. Fact or fiction? Your heart attack risk stays the same from age 35 on.

Answer: Fiction. Blame—what else?menopause or, specifically, dwindling estrogen levels for the uptick in risk once women hit 50 or so. Without the hormone, blood pressure and LDL ("bad") cholesterol rise, while HDL (the good stuff) stays the same or goes down.

Advertisement - Continue Reading Below
image
11. Match the number with the fast fact.

a.The weight, in pounds, of a 5-foot-5 woman that makes a lot of doctors rant about an unhealthily high body mass index. (Incidentally, those doctors are wrong: BMI, the traditional measure of obesity, doesn't distinguish between fat and muscle mass and has become all but obsolete. See question 4 for more on weight and your heart.)

b.The amount of total cholesterol (in milligrams per deciliter of blood, or mg/dl) below which you can feel virtuous and above which your doctor will start to worry.

c.The blood sugar level (measured in mg/dl) that'll get you diagnosed as prediabeticmeaning you're at risk of diabetes, which in turn doubles your chances of heart issues.

Answer: a. 150; b. 200; c. 100

Advertisement - Continue Reading Below
image
12. True or false? This breakfast is heart-healthy.

Answer: True. For decades, doctors told us to avoid eggs to keep cholesterol down. But new research rejects that advice. "For most people, cholesterol in food has only a small effect on blood cholesterol levels," says Joy Dubost, a dietitian with the Academy of Nutrition and Dietetics. "An egg a day doesn't raise your risk of heart disease or stroke." In fact, the yolk contains nutrientsincluding vitamins A and D, folate, iron, and zincthat are great for overall health.

More from Prevention:8 Incredible Heart-Healthy Breakfasts

Advertisement - Continue Reading Below
image
13. Heart attacks are just as severe in women as in men.

Answer: Gotcha! Fiction. They're more severe: After a heart attack, women are at least 50% more likely to die in the first year than men are.

Advertisement - Continue Reading Below
image
Illustration by Paul Oakley
14. Check the scenario that does a number on your heart health.

Answer: It's the top left scenario. People in ambivalent relationships have a significantly higher risk of heart disease, found a recent study from the University of Utah. Seems the lack of support fuels stress, which, of course, eats away at your heart, both figuratively and literally.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
image
15. All but one of the following medical advances are on track to becoming realities. Can you pick the one that isn't?

a.A test that makes it possible for doctors to detect a heart attack hours before it happens
b.A single pill that helps people with cardiovascular disease reduce their chances of having a heart attack or stroke 
C.An app for doing a cardiac CT scan using your smartphone 
d.A 3-D printer that can build a functioning human heart using stem cell 
e. A procedure that uses nanoparticles to get heart drugs to stick like Velcro to damaged arteries

Answer: c. As of press time, there was not yet an app for that.






Video: Do You Pass the Idiot Test?

Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack
Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack images

2019 year
2019 year - Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack pictures

Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack advise
Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack recommendations photo

Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack photo
Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack images

Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack new pics
Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack new pictures

images Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack
picture Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack

Watch Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack video
Watch Pop Quiz Are You Smarter Than A Heart Attack video

Discussion on this topic: Pop Quiz Are You Smarter Than A , pop-quiz-are-you-smarter-than-a/
Discussion on this topic: Pop Quiz Are You Smarter Than A , pop-quiz-are-you-smarter-than-a/ , pop-quiz-are-you-smarter-than-a/

Related News


Woman Crashes Her Own Funeral After Husband Paid to Have Her Killed
How to Keep Your Pets Safe in Winter
20 Creative Mohawks for Black Men
Sultry Bustier Dresses Delivered By Stars
How to Stay Safe when Using a Trampoline
Mirtazapine Reviews
Elizabeth Taylor Ran a Secret Network to Get Drugs to HIV Patients
Gray Hair Reversal Product
Women’s Biggest Hygiene And Grooming Turn-Offs Revealed
How to Save Money on Your Type 2 Diabetes Care
Drug Restores Normal Orgasm in Men
It helps me to
Grizzly Mens UGG Harkley Waterproof Boots Review – Masculine Full-Grain Leather Footwear
How to Get Into Racing



Date: 16.12.2018, 13:50 / Views: 45262